T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZİNCAN / MERKEZ - Türk Telekom Binali Yıldırım Ortaokulu

eTwinning Kapsamında 4 SEASONS WITH STEAM Projesi

eTwinning Kapsamında 4 SEASONS WITH STEAM Projesi

Okulumuz adına Ana sınıfı B grubunun kuruculuğunu üstlendiği 4 seasonswith STEAM projesi 9 Ülkenin işbirliği ile çalışmalarına başlamıştır.

Proje çalışmaları ile çocukların eleştirel düşünmelerine,planlama yapmalarına, uygulamalarını test etmelerine, kendilerini ifade etmelerine destek sağlayacaklar. Sorgulama yapmalarına ve oyun odaklı öğrenmelerine zemin hazırlayarak eğlenerek öğrendikleri etkinlikler ile gelişimsel yönlerine katkı sağlarken aynı zamanda ülkemizde belirgin yaşanan 4 mevsimi tanımalarını sağlayan etkinlikleri steam ile bütünleyip çocukların doğadaki olaylar ve kavramlar arasında mantıklı ilişkiler kurmalarına günlük hayatta karşılaşabilecekleri bir çok probleme bilimsel açıdan yaklaşma becerisi kazanmalarına katkı sağlamayı hedefliyorlar. Çocukların ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda güvenli internet kullanımına teşvik eden çocukların yaratıcılıklarını destekleyen Web2.0 çalışmaları hazırlayarak öğretmen, öğrenci ve veli boyutunda dijital yeterlilikleri arttırmayı,doğru teknoloji kullanımının erken yaşta geliştirmeyi amaçlıyorlar. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalında öğretim üyesi Prof. Dr. Serap ERDOĞAN hocamız kuruculuğunu yaptığı "Çocukların Matematik Atölyesi"  çalışmalarından Kasım ayı için matematik uygulamasını bizlerle paylaşarak projenin sağlam temeller ile yol almasına destek olmuştur.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Dilek Acer ÇAKAR hocamızın yönergesinde Kasım ayı Sonbahar çalışmalarında Art(resim) basamağı kullanılarak proje desteklenmiştir..

      Etwinning 4 SEASONS WİTH STEAM projesi ile uygulanan çalışmalara  akademisyenlerde gerek çalışmaları, gerekse bilgi ve tecrübeleri ile destek sağlıyorlar.

04-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.12.2020 - Güncelleme: 04.12.2020 09:51 - Görüntülenme: 285
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
e twinning,okul,proje,