Dört ülkenin katılımıyla geleneksel oyunlarımızı oynayarak, geleneksel şarkılarımızı söyleyerek ve birbirimize öğreterek yürüttüğümüz "Learnin is Fun" isimli eTwinning projemizde eğlenceli öğrenmenin daha etkili ve daha faydalı olduğunu deneyimlemekteyiz.

Türkiye (10), Bulgaristan (2), İspanya(2), İtalya(1), Arnavutluk (1) ve  Ukrayna (1)  ülkelerinin katılım gösterdiği  I LOVE ANIMALS ,I CARE FOR ANIMALS projesi

Türkiye- İtalya kurucu ortaklığıyla hazırlanan projemizde;  öğrencilerin duygularını tanıma, duygularını ifade edebilme, olumlu ve olumsuz duygularını uygun şekilde ortaya koyma, sağlıklı yaşam bilinci için deneyler yapma, hareketli oyunlar oynama, virüs( Covid- 19)  ile ilgili yeni normallere uyum çalışmaları yaparak öğrencilerin kendilerini iyi hissetmesi ve  iyi bir öğrenme ortamında eğitim almasını amaçlıyoruz.

Türkiye - Litvanya kurucu ortaklığıyla hazırlanan  Happy in chıldren kindergarten projemizde;  kendi kültürümüzü ve farklı ülkelerin kültürlerini tanıyoruz. Tüm dünyada kutlanan özel gün ve haftaları kutladığımız projemizde; öğrencilerin sosyal, çevresine karşı duyarlı, problem çözebilen, ekibin bir parçası olabilen, web 2.0 araçlarını kullanabilen ve 21. Yüzyıla uyum sağlayan bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz.

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Suzan OZAN rehberliğinde yürütülen"Bölgemin Kültür Elçisiyim" e-twinning projesi kapsamında uygulanan etkinlikler ile çocukların kendi şehirlerinin belli başlı tarihi yapılarını,kültürlerini ve farklı bölgelerdeki şehirlerin tarihini, kültürünü  tanımalarını sağlayıp kendi şehrinin özelliklerini içselleştirmelerini ve  tanıtıcı özellikleri anlatabilmelerini hedefledik.

Mrt

İngilizce dersinde okulumuz öğrencileri ile birlikte ortak olduğumuz "Express The Language of Friendship" isimli etwinning projemizin tanıtım broşürünü inceleyebilir ve tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Kas

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

E twinning projemiz "Ailemle Okuyorum" projesi kapsamında etkinliklerimiz uzaktan eğitim sürecinde de devam ederek çocuklarda okuma alışkanlığı kazandırmaya devam ediyoruz.